Παράγεται από τη φημισμένη λευκή ποικιλία της Σαντορίνης, το Ασύρτικο, από σταφύλια που καλλιεργούνται στη Σαντορίνη με τον παραδοσιακό τρόπο της «κουλούρας», με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Ακολουθεί κλασική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία γύρω στους 18°C και παραμένει με τις οινολάσπες με ανάδευση για 4 μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. Έχει φωτεινό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν αρώματα βοτάνων, πυρηνόκαρπων και τροπικών φρούτων, όπως το λίτσι και το μάνγκο, που δένουν αρμονικά με τα τυπικά μεταλλικά στοιχεία της ποικιλίας. Πλούσιο, με τα αρώματα της μύτης να γίνονται πιο ξεκάθαρα στο στόμα. Έχει εξαιρετική δομή, ελαφρά αλμυρή γεύση και ισορροπημένη οξύτητα με μακρά ορυκτή επίγευση. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 11-12°C και παλαιώνει 4-8 χρόνια.
Tο παραδοσιακό Νυχτέρι…αλλιώς! Το Νυχτέρι της Μικράς Θήρας αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στον παραδοσιακό τύπο λευκού κρασιού της Σαντορίνης. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «νύχτα», γιατί σύμφωνα με την Σαντορινιά παράδοση τα σταφύλια πατιούνταν τη νύχτα που ακολουθούσε τον ολοήμερο τρύγο. Υπερώριμα σταφύλια τριών γηγενών ποικιλιών: Ασύρτικο, Αηδάνι και Αθήρι συνοινοποιούνται, ακολουθώντας κλασική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η ζύμωση συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου παραμένει για 4 μήνες με τις οινολάσπες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα. Εμφιαλώνεται και ακολουθεί παλαίωση στο κελάρι μας για τουλάχιστον ένα χρόνο. Έχει βαθύ λεμονί χρώμα. Η στιβαρότητα του Ασύρτικου ισορροπεί απόλυτα με τα φρουτώδη αρώματα που χαρακτηρίζουν το Αθήρι και το Αηδάνι. Στο στόμα είναι εκρηκτικό, με την περίφημη ελαφρά αλμυρή ορυκτή επίγευση των κρασιών της θηραϊκής γης. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 13C και παλαιώνει 8-10 χρόνια.